Cohen zet zich in voor milieu in San Francisco


Burgemeester Job Cohen van Amsterdam reist af naar de Amerikaanse stad San Francisco waar hij deelneemt aan een wereldconferentie over het terugdringen van CO2. Woensdag en donderdag roept hij samen met collega-burgervaders en afgevaardigden van meer dan negentig steden het bedrijfsleven en de overheid op samen te werken aan het klimaat.
Dat liet de gemeente dinsdag weten. De deelnemers van de zogeheten 'Connected Urban Development Conference', een initiatief van Amsterdam, Seoel, San Francisco en Cisco, gaat over het ontwikkelen en implementeren van technologie om de CO2-uitstoot wereldwijd terug te dringen.

Cohen zal als gastheer het Nationaal Sustainability Congres op 27 november a.s. openen.

Amsterdam wil klimaatneutraal gebied ontwikkelen

Amsterdam wil kijken of een stedelijk gebied aan de noordelijke IJ-oever op een zo klimaatneutraal mogelijke manier kan worden ontwikkeld. Het gebied, Buiksloterham, is nu al een bedrijventerrein en moet in de komende twintig jaar uitgroeien tot een gemengde omgeving om te wonen en te werken. De gemeente heeft woensdag samen met MKB-Amsterdam, de Kamer van Koophandel Amsterdam, Nuon, KPN, Cisco, ABN Amro, Koninklijke BAM Groep en PriceWaterhouseCoopers een intentieovereenkomst ondertekend. Hierin hebben de partijen afgesproken dat ze gezamenlijk gaan onderzoeken hoe ze het gebied zo CO2-neutraal mogelijk kunnen ontwikkelen.
(Bron: De Volkskrant)

Gemeente Amsterdam is gastheer van het komende Nationaal Sustainability Congres op 27 november.

Winnaar Young Sustainability Award 2007 maakt werk van haar idee

Carolien van Merksteijn was de winnaar van de Young Sustainability Award 2007 voor haar project duurzame etalageverlichting. Dit idee draagt volgens de deelnemers van het Nationaal Sustainability Congres 2007 van al de 27 inzendingen, het meest bij aan een duurzaam Nederland. Carolien ontving een geldprijs van € 5000,- .

Inmiddels is besloten een pilot in Eindhoven op te zetten van het "Window of Opportunity" project, waarbij LED verlichting, tijdschakelaars, bewegingssensoren en/of lichtsensoren gebruikt worden om de etalageverlichting te verduurzamen. Carolien heeft voor de realisatie van de pilot de gemeente Eindhoven, SDBE (winkeliersvereniging binnenstad Eindhoven), Stichting Natuur en Milieu, Milieu Centraal en livingprojects (LED partner Philips Lighting) tot productieve samenwerking gebracht. Het uiteindelijke doel is om alle gemeenten en winkeliersverenigingen in Nederland te stimuleren om werk te maken van het verduurzamen van etalageverlichting.