Kom naar de Auto Rai voor de Auto van de Toekomst


In het paviljoen 'Auto in de Toekomst' draait het tijdens AutoRAI 2007 om de toekomst van mobiliteit. Niet alleen in de vorm van de auto in de toekomst, maar ook door de bezoeker te laten zien en beleven hoe zijn of haar duurzame mobiliteit er in 2020 uit zou kunnen zien.
Duurzame mobiliteit zal nadrukkelijk ook een thema worden op het Nationaal Sustainability Congres.

Centraal op de RAI in het paviljoen 'Auto in de Toekomst' staat de c,mm,n (spreek uit Common), een toekomstauto die is ontworpen en gebouwd door studenten van de universiteiten van Delft en Eindhoven en Twente (3TU), in directe samenwerking met Rabobank, Athlon Car Lease en het Nederlandse automotive bedrijfsleven. DHV heeft hiervoor het projectmanagement uitgevoerd. Het idee voor de c,mm,n is afkomstig van de Stichting Natuur en Milieu, die de auto-industrie uitdaagt om snel met meer milieuvriendelijke auto's te komen.

De bezoekers wordt een belevenis voorgeschoteld waarmee ze aan het denken worden gezet over hoe mobiliteit er in de toekomst uit zal zien. Ze kunnen de c,mm,n in een rijsimulator ervaren, deelnemen aan een duurzaamheids- en mobiliteitstest en er is een Interior Lab waar de bezoekers deel kunnen nemen aan onderzoek voor de verdere ontwikkeling van c,mm,n. Voor de kinderen is er een Keyring-game, waarmee ze langs de meest duurzame auto's van het moment worden geleid.

In het 'Auto van de Toekomst' -paviljoen laten Natuur en Milieu, de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente, AutoRAI en hun partners de bezoekers kennis maken met de toekomstige (technische) mogelijkheden voor duurzame mobiliteit. Doel van het paviljoen Auto in de Toekomst is mensen te informeren over en enthousiasmeren voor het concept van duurzame mobiliteit en daarmee de marktintroductie van zeer zuinige auto's te versnellen.

Over de partners
Natuur en Milieu en de drie technische universiteiten werken sinds 2005 samen aan dit project gericht op duurzame mobiliteit. Rabobank en Athlon Car Lease zijn als partners actief betrokken bij de ontwikkeling van dit project. Ook advies- en ingenieursbureau DHV is hierin partner.

AutoRAI 2007
De AutoRAI 2007 is voor het publiek geopend vanaf donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april en vindt plaats in alle hallen van Amsterdam RAI. Voorafgaand aan de publieksopening worden op 27 maart de Persdag en op 28 maart de Vakdag gehouden. Tijdens de AutoRAI worden alle soorten personenauto's, toebehoren en accessoires tentoongesteld. De beurs is op werkdagen geopend van 11 tot 22 uur en in de weekends en op beide Paasdagen (8 en 9 april) van 10 tot 17 uur. AutoRAI 2007 wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging.

Kijk op www.autoindetoekomst.nl