Duurzaam2020.nl wordt nieuwe portal/communitysite voor duurzaamheid



Onder de naam Duurzaam2020.nl zal half september a.s. dé duurzaamheidsportal van Nederland gelanceerd worden door DHV. De website zal voor iedere geïnteresseerde/betrokkene bij het onderwerp duurzaamheid ideaal als startpagina kunnen gaan functioneren. Net zoals het Nationaal Sustainability Congres beoogt het jaarlijkse ijkpunt te zijn in de ontwikkeling van een duurzaam Nederland, beoogt deze website het digitale knooppunt te zijn ter ondersteuning van deze ontwikkeling.

Naast het vormen van een koepelsite voor netwerken/communities op het gebied van duurzaamheid, is http://www.duurzaam2020.nl/ opgedeeld in diverse duurzaamheidsthema’s. Als deelnemer aan deze site kunt u zelf in uw profiel aangeven in welke duurzaamheidsthema’s u geïnteresseerd bent. De inhoud van de hoofdpagina zal zich hieraan automatisch aanpassen. Het getoonde nieuws op de site zal o.a. via RSS-feeds van bestaande duurzaamheidswebsites worden ingelezen. De website zal een aantal "hyves"-achtige functies krijgen zodat je digitaal kunt netwerken met gelijk gestemden/geïnteresseerden binnen een duurzaamheidsthema.

Voorbeelde van duurzaamheidsthema's zijn onder meer duurzaam bouwen, MVO, duurzame mobiliteit, cradle to cradle en duurzaam beleggen. De portal beoogt ook dé paraplu te worden voor netwerken/communities op het gebied van duurzaamheid. De deelnemers aan het komende Nationaal Sustainability Congres zullen als community op de site worden ondergebracht. Op de site kunnen deze deelnemers verschillende interactieve acties doen rond het congres zoals het indienen van agendapunten voor het ochtenddebat en het stemmen op de ingediende ideeën voor de Young Sustainability Award. De ideeën voor deze award kunnen straks ook op deze website ingediend worden door studenten en young professionals tot 32 jaar.

Door financiële sponsoring van IBM Nederland is de bouw van de website mogelijk gemaakt. Tegen betaling van slechts de licentiekosten voor de software waarin de website is gemaakt kunnen andere duurzaamheidsnetwerken op de site ondergebracht worden en een volledig eigen besloten en beheerd ICT-platform tot hun beschikking krijgen. Diverse netwerken hebben reeds belangstelling getoond.

Wordt vervolgd!