Premiere 11th hour


Gisteravond was de europese premiere van "The 11th hour" in Rotterdam, de nieuwe klimaatfilm van Leonardo DiCaprio. In een volle Schouwburg zaal waren honderden genodigden getuige van de start van deze film na korte toespraken van onder meer Maurits Groen, minister Cramer en Pierre Vellinga.


De film (meer een interview reeks) bevat vele tientallen shots van uitspraken van met name Amerikaanse wetenschappers en activisten afgewisseld met beelden van de gevolgen van de klimaatverandering. De film zou zich onderscheiden van de film van Al Gore omdat het ook positief zou eindigen door de vele positieve oplossingsrichtingen uit te werken. Dit viel echter zwaar tegen en bleef erg aan de oppervlakte. Met sponsorgeld vanuit het bedrijfsleven wordt getracht grote groepen middelbare scholieren gratis naar deze film te laten kijken. Of dat van toegevoegde waarde is t.o.v. de vergelijkbare actie met de Al Gore film valt erg te betwijfelen.

We hopen dat het komende Nationaal Sustainability Congres meer inspiratie op zal leveren over wat bedrijven en organisaties daadwerkelijk kunnen doen.

Bekijk de trailer van 11the hour: