Duurzaamheid één van de peilers nieuwe regeerakkoord

Respect, solidariteit en duurzaamheid zijn de sleutelbegrippen in het nieuwe regeerakkoord. CDA-leider Jan Peter Balkenende heeft dat woensdag gezegd bij de presentatie van het stuk.

Het regeerakkoord bevat zes pijlers: een actieve rol voor Nederland op internationaal gebied, een concurrenrende, innovatieve economie, een duurzame samenleving, sociale samenhang, veiligheid en respect en een slagvaardige overheid.
"Respect voor het leven van mens, dier en natuur is het leidende beginsel. Een nieuwe balans tussen ecologie en economie is nodig, waarbij economische dynamiek en ecologische ontwikkeling met elkaar worden verbonden. We zullen onze manier van produceren en consumeren zo moeten veranderen dat verdere aantasting van ecosystemen wordt voorkomen. De druk op het milieu moet omlaag. Door toepassing van nieuwe innovatieve technologieën en een bewuster gedrag kan veel vooruitgang worden geboekt voor mens en milieu. Hier liggen ook grote kansen voor nieuwe economische activiteiten en versterking van ons concurrentievermogen. Nederland kan hierbij voortbouwen op zijn sterke, innovatieve traditie als waterland."

Een verheugende stap in de goede richting van duurzame ontwikkeling.