Organisaties zelf aan de slag voor duurzaamheid in West-Brabant

(Uit BN/De Stem)
Vrijdag 19 januari 2007 - ROOSENDAAL – Een film over de gevolgen van klimaatveranderingen, luidt op donderdag 1 februari in het City Theater een project in dat de komende jaren moet leiden tot een duurzaam West-Brabant.

Het project ‘Doe Duurzaam’ is een initiatief van de Roosendalers Chiel Boonstra en Take Pot. Zij dagen bedrijven, overheden, onderwijsorganisaties, woningbouwcorporaties en bouwbedrijven uit om in West-Brabant samen en in hun eigen organisatie duurzaam te gaan doen.

Centraal staat deze avond de film An Inconvenient Truth van Al Gore. Aan het einde van de avond, waarop ook diverse sprekers hun visie geven op klimaatveranderingen, kunnen bedrijven zich inschrijven voor zogeheten Doe Duurzaam-teams.

Die teams buigen zich de komende twee jaar in acht sessies over de uitstoot van Co2 in hun eigen organisatie. Er moeten plannen worden bedacht om die uitstoot in de eigen organisaties aanzienlijk te verminderen.

De uitstoot van Co2 leidt tot hogere temperaturen met als gevolg een fors hogere zeespiegel. De bijeenkomst in het City Theater begint op 1 februari om 19.30 uur.

Meer informatie over het project, dat door sponsors wordt ondersteund, is te vinden op www.doeduurzaam.nl

N.B. Ook op het Nationaal Sustainability Congres zal eigen verantwoordelijkheid en daadkracht centraal staan.